Kokteilių košimas

Kokteilių košimas yra svarbus daugelio gėrimų ruošimo etapas. Jo metu iš sumaišyto gėrimo pašalinamos didelės kietosios dalelės, pavyzdžiui, vaisių gabaliukai, žolelės ir ledas. Be to, perkošimas gali būti naudojamas siekiant užtikrinti, kad visi ingredientai gėrime būtų tinkamai sujungti ir būtų pasiektas optimalus skonis. Nesvarbu, ar esate aistringas namų barmenas, ar tik norite išmokti gėrimų maišymo pagrindų, svarbu suprasti kokteilių perkošimo techniką.

Ko jums reikia

Maišytam gėrimui perkošti reikės kelių įrankių. Pirmasis ir pats pagrindinis daiktas yra kokteilinė skardinė. Ją paprastai sudaro dvi metalinės taurės, kurios glaudžiai priglunda viena prie kitos, o ant viršaus uždėtas dangtelis – viena taurė telpa į kitą, kad kratant susidarytų hermetiškas sandarumas. Be to, kai kuriems kokteiliams, atsižvelgiant į patiekiamo gėrimo tipą, gali prireikti papildomų įrankių, pavyzdžiui, Hawthorne sietelių ir julep sietelių. Galiausiai, skysčiui perkošti reikės smulkaus tinklelio sietelio arba sūrio audinio, kad būtų pašalintos nepageidaujamos dalelės ar kietosios dalelės.

Technika

Kai turėsite visus įrankius, metas pradėti. Pradėkite nuo to, kad visus kokteilio ingredientus – spiritinius gėrimus, sultis, sirupus ir kitus maišiklius – supilkite į kokteilinę arba maišymo stiklinę (priklausomai nuo to, kokio tipo gėrimą ruošiate) ir 2/3 jos pripildykite ledo kubelių. Stipriai suplakite, kol turinys gerai susimaišys ir atvės, tada, jei reikia, perpilkite mišinį per smulkų sietelį arba sūrio audinį į kitą indą, pavyzdžiui, Collins stiklinę arba martinio taurę, priklausomai nuo to, kokį gėrimą gaminate.

Šis metodas ypač svarbus, jei gaminate gėrimą su sumaišytais ingredientais, pavyzdžiui, mėtomis, citrusiniais vaisiais ar žolelėmis. Per sietelį bus sugautos ir pašalintos kietosios dalelės, kurios galėjo išsiskirti kratymo metu, todėl gėrimas bus skanesnis ir švelnesnis.

Papildomi patarimai

Perkošdami kokteilį, turėkite omenyje kelis papildomus patarimus, kurių gali būti naudinga nepamiršti:

  • Prieš kratydami įsitikinkite, kad kokteilinę sandariai uždaryta – taip užtikrinsite, kad visas kokteilio turinys liks viduje ir nepasklis po jus ar jūsų barą!
  • Jei perkošimui naudojate sūrmaišį, pirmiausia įsitikinkite, kad jis yra drėgnas. Tai padės sulaikyti visas kietąsias daleles, kurios galėjo išsiskirti kratymo metu.
  • Gėrimams su sumaišytais ingredientais naudokite Hawthorne sietelį arba julep sietelį, kad sulaikytumėte papildomus žolelių, vaisių ir kitų maišiklių gabalėlius, kurie galėjo išsiskirti proceso metu.

Išvada

Kokteilių perkošimas yra svarbi maišymo proceso dalis. Žinodami, kaip tinkamai perkošti gėrimą, ne tik užtikrinsite, kad visos sudedamosios dalys būtų tinkamai sujungtos, bet ir gausite sklandesnį ir skanesnį gėrimą. Pasitelkę vos keletą paprastų įrankių ir metodų, galėsite užtikrinti, kad kiekvienas jūsų ruošiamas kokteilis būtų tinkamai perkoštas ir suteiktų maksimalų skonį bei malonumą!